Перегони NASCAR можуть перейти на електромобілі

Перегони NASCAR можуть перейти на електромобілі

26 липня 2022
0

Одна з найконсервативніших гоночних серій світу - американська NASCAR - у найближчому майбутньому може зробити найсерйозніший крок уперед у своїй історії, перейшовши на електромобілі. За інформацією інсайдерів, вже у 2023 році має відбутися виставковий заїзд на трасі Los Angeles Coliseum, а потім буде ухвалено рішення про повноцінне використання електричних сток-карів уже в рамках гоночної серії. Або навіть про створення спеціального заліку під електромобілі.

За інформацією видання Kickin' the Tires, що зумів ознайомитися з внутрішніми документами організаторів чемпіонату NASCAR Cup Series, на початку 2023 відбудеться презентація електричного сток-кара.

А на лютий того ж року намічено гоночний дебют новинок у рамках показової гонки на арені Los Angeles Memorial Coliseum у рамках уїк-енду Busch Light Clash. Якщо експеримент визнають вдалим, то вже з третього кварталу наступного року для електромобілів створять окрему серію NASCAR.

Це будуть два півгодинні перегони, у суботу та неділю, у кожній з яких на старт вийдуть по 12 електричних сток-карів. Обіцяють, що за швидкістю на колі електромобілі не поступляться традиційним машинам з бензиновими моторами, а дистанція перегонів дозволить проїжджати без необхідності дозарядки батарей.

Джерело: NASCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація