Перше серійне праворульне купе Jaguar E-Type 1961 року виставили на аукціон

Перше серійне праворульне купе Jaguar E-Type 1961 року виставили на аукціон

28 серпня 2023
0

Перше в історії праворульне купе Jaguar E-Type 1961 року з номером шасі «860001» та оригінальним номерним знаком «1 VHP» продадуть на аукціоні Gooding & Company. Торги відбудуться 1 вересня у палаці Хемптон-Корт у Лондоні. Орієнтовний цінник «дводверки» - від 1,26 до 1,76 млн доларів. Як стверджується, це єдиний Jaguar E-Type з серійним шестициліндровим мотором, що зберігся.

Нинішній власник придбав його 1998 року й перед продажем відновив оригінальний темно-синій колір кузова та первісні характеристики. Також купе повернули його початковий номерний знак, вказаний у архівах виробника. Інтер’єр «двохдверки» обтягнутий червоною шкірою.

Під капотом у 62-річного спорткара зберігся 3,8-літровий рядний шестициліндровий двигун DOHC з трьома карбюраторами SU HD8. Максимальна потужність мотора - 265 к.с. доступна при 5500 об/хв. Коробка - 4-ступінчаста механічна. Привід - задній. На всіх чотирьох колесах встановлені дискові гальма Dunlop. Обидві підвіски - незалежні: передня на поперечних важелях із торсіонами, задня з гвинтовими пружинами. Амортизатори на обох вісях телескопічні. Споряджена маса купе - близько 1315 кг.

Новим Jaguar E-Type прискорювався з місця до 96 км/год менш ніж за 7,0 секунд та розвивав максимальну швидкість 241 км/год. Це був один із найшвидших та технологічніших автомобілів свого часу.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація