Перший автомобіль Sony офіційно презентовано на CES-2024

Перший автомобіль Sony офіційно презентовано на CES-2024

09 січня 2024
0

У Лас-Вегасі на шоу CES-2024 презентовано новий електрокар Afeela. Перший автомобіль від Sony надійде у виробництво з 2025 року. Про це повідомляється на сайті Carscoops.

Це фінальний прототип Afeela і очікується, що саме так виглядатиме серійний автомобіль Sony. Нагадаємо, що розробляють його спільно з Honda - для цього створили спільне підприємство Sony Honda Mobility.

Sony Afeela - обтічний седан Е-класу, який кине виклик Tesla Model S. У нього похилий дах і висока віконна лінія, а між фарами встановлено дисплей, на який можуть проєктуватися зображення. Концепт-кар 2024 року відрізняється дизайном переднього бампера і наявністю дзеркал (у попередніх прототипів були камери).

Розміри Sony Afeela:

  • довжина - 4915 мм;
  • ширина - 1900 мм;
  • висота - 1460 мм;
  • колісна база - 3000 мм.

У салоні кермо виконане у вигляді штурвала, а на всю ширину передньої панелі розтягнутий дисплей. Окремі монітори є і у задніх пасажирів. Afeela 2024 року отримав нову центральну консоль і дві бездротові зарядки для смартфонів. У Sony розробляють для електрокара автопілот.

Крім того, вперше розкрито характеристики Sony Afeela. У Honda розробляють двомоторну повнопривідну силову установку потужністю 489 к.с. Літій-іонна батарея на 91 кВт.год підтримує швидку зарядку потужністю до 150 кВт.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація