Поліцію Саудівської Аравії пересадять на електричні седани Lucid Air

Поліцію Саудівської Аравії пересадять на електричні седани Lucid Air

02 лютого 2024
0

Компанія Lucid запускає нову лінійку поліцейських автомобілів на базі свого електричного седана Air. Стартап має намір представити нові електромобілі на Всесвітньому оборонному салоні наступного тижня в Саудівській Аравії.

Компанія Lucid увійшла в історію, відкривши у вересні перший завод з виробництва автомобілів у Саудівській Аравії. Очікується, що новий завод буде готовий виробляти а до 155 000 електромобілів щорічно.

Перший етап включає складання попередньо виготовлених електромобілів Lucid Air, виготовлених на заводі в Каса-Гранде, штат Арізона, з потужністю до 5000 автомобілів на рік.

У 2022 році компанія Lucid оголосила про угоду з урядом Саудівської Аравії про продаж до 100 000 електромобілів протягом десяти років. Спочатку Саудівська Аравія зобов'язалася купувати 50 000 машин.

Це зобов'язання є частиною національного «Бачення Саудівської Аравії до 2030 року», яке передбачає збільшення ненафтового ВВП до 50% з приблизно 16% зараз. Очікується, що електромобілі Lucid зіграють велику роль у відмові країни від викопного палива.

Схоже, деякі з моделей Lucid будуть використовуватися як поліцейські машини. За даними Saudi Projects, медіакомпанії, яка займається поточними подіями в Королівстві, очікується, що Lucid представить спеціально розроблені поліцейські машини на Всесвітньому оборонному шоу наступного тижня.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація