Porsche стала найдорожчою автокомпанією в Європі

Porsche стала найдорожчою автокомпанією в Європі

07 жовтня 2022
0

Виробник спортивних автомобілів Porsche вийшов на перше місце серед європейських автокомпаній за ринковою вартістю, обігнавши за цим показником материнську компанію Volkswagen. Про це пише агентство Reuters.

Капіталізація Porsche становить 85 млрд євро, ринкова вартість Volkswagen - 77 млрд євро.

Третє місце в рейтингу найдорожчих автовиробників Європи посідає Mercedes-Benz - 57,2 млрд євро, далі слідує BMW з 47,5 млрд євро і Stellantis з 39,7 млрд євро капіталізації.

Наприкінці вересня Porsche, мажоритарним власником якого є Volkswagen, провів публічне розміщення акцій (IPO) на Франкфуртській фондовій біржі.

Volkswagen виставив на IPO 12,5% акцій Porsche, отримавши за них 9,4 млрд євро. Загальна капіталізація Porsche під час первинного розміщення акцій склала 75,2 млрд євро.

На початку поточного тижня ціна акцій Porsche опустилася нижче за ціну під час IPO через загальне зниження вартості акції європейських компаній.

У четвер, 6 жовтня, ціна акцій Porsche різко зросла після того, як інвестиційні банки, які брали участь в IPO, придбали майже 3,8 млн акцій автокомпанії за 312,8 млн євро в рамках опціону з підтримки лістингу.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація