Презентовано недорогий електричний спорткар із надшвидкою зарядкою

Презентовано недорогий електричний спорткар із надшвидкою зарядкою

14 червня 2023
0

У Великій Британії презентували концептуальний електромобіль Nyobolt EV. Компактний спорткар планують запустити у виробництво з 2024 року. Про це повідомляє сайт Autocar.

Nyobolt EV - найсучасніша версія знаменитого Lotus Elise 1996 року. Його навіть проектував дизайнер Джуліан Томсон, який відповідав за розробку оригінального Elise. З ним співпрацював відомий британський стиліст Аян Каллум, відомий за Jaguar XK8 та Aston Martin DB9.

Електромобіль Nyobolt EV дуже нагадує знаменитого попередника. У нього такий же силует із короткими звисами кузова, великими круглими фарами та великими повітрозабірниками у боковинах. Ззаду встановлені чотири круглі ліхтарі та загострений спойлер.

Втім, не обійшлося і без сучасних рис. Nyobolt EV має світлодіодну оптику і великі 19-дюймові колеса, а дзеркала заднього виду замінені камерами.

Британський електромобіль стане «вітриною» для нової технології компанії Nyobolt - батареї із надшвидкою зарядкою. Поповнити її заряд можна лише за 6 хвилин і вона витримує 2000 циклів заряджання/розряджання.

Акумуляторна батарея відносно невелика - ємністю 35 кВт.год. Це дозволить здешевити електромобіль Nyobolt EV, а оскільки він компактний і легкий, його запас ходу становить 250 км.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація