«Прикриваючись» благими намірами. Continental відновив виробництво шин у Калузі

«Прикриваючись» благими намірами. Continental відновив виробництво шин у Калузі

20 квітня 2022
0

Німецький виробник автомобільних шин Continental тимчасово відновив виробництво на заводі у російському місті Калуга. Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву компанії.

У заяві йдеться, що такий крок компанія зробила, побоюючись «кримінально-правових наслідків» для своїх російских співробітників у разі невиконання зобов'язань.

Компанія пішла на такий крок незважаючи на те, що є дуже велика ймовірність того, що ці «співробітники», або їх значна частина, відверто підтримують російське вторгнення в Україну, а їх родичі, що знаходяться в лавах російскої арміі, скоюють воєнні злочини на теріторії нашої країни.

«Наші співробітники та менеджери в Росії зіткнуться з серйозними кримінальними наслідками, якщо ми утримаємося від задоволення місцевого попиту», - заявили в компанії.

З якими звинуваченнями може потенційно зіткнутися керівництво компанії у Росії, у заяві не сказано. Скоріш за все, це просто «притягнутий за вуха» інформаційний привід для «відбілювання своєї репутації» виробником. Також виникає притання: На скільки велика ймовірнисть того, що цей «кейс» будуть використовувати російскі спецслужби або інші іноземні виробники для нібито «примусового» повернення на російський ринок?

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація