Продажі Renault впали на 30% після відмови від АвтоВАЗу

Продажі Renault впали на 30% після відмови від АвтоВАЗу

12 липня 2022
0

Французька Група Renault припинила свою діяльність на російському ринку на тлі конфлікту в Україні та передала контрольний пакет акцій АвтоВАЗу. Також місцевий владі було передано московське виробництво, де збирались моделі під маркою Renault.

Як повідомлялось раніше, Renault Group оцінила свої російські активи у 2,195 млн євро (станом на 31 грудня 2021 року) й вже підготувала відповідні рішення щодо списання.

У вівторок Група заявила, що її світові продажі впали на 29,7 відсотка порівняно з минулим роком і склали трохи більше одного мільйона автомобілів (1 000 199 одиниць).

Без урахування діяльності АвтоВАЗу та московського заводу Renault кількість проданих одиниць знизилася на 12 відсотків у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Компанія Renault, яка виробляє такі популярні моделі, як Dacia Duster і Renault Clio, у травні заявила, що продасть АвтоВАЗ російському науковому інституту всього за один рубль з шестирічним правом викупу.

З тих пір на АвтоВАЗі намагаються відновити виробництво базових комплектацій Lada, котрі не оснащені навіть системою ABS. На московському заводі ж планують почати виробляти моделі під маркою «Москвич», проте автомобілі, швидше за все, будуть копією відповідних машин від китайського виробника JAC.

В той же час, Renault зазначила, що на падіння продажів також вплинула криза напівпровідників.

Головний операційний директор бренду Renault Фабріс Камболіве сказав, що компанія спостерігає деякі покращення щодо доступності автомобільних чіпів і очікує, що рівень виробництва напівпровідників буде значно вищим у другому півріччі порівняно з першим.

Нещодавно також стало відомо, що французька група планує більше інвестувати в Бразилію й збирається створити в країні новий позашляховик і 1,0-літровий турбодвигун.

Джерело: MOTORCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація