Продаж нових авто в Європі падає кілька місяців поспіль вперше за два роки

Продаж нових авто в Європі падає кілька місяців поспіль вперше за два роки

22 жовтня 2024
0

У вересні 2024 року кількість реєстрацій нових автомобілів в Європі впала на 6,1% до 809 163 одиниць. Про це повідомила Європейська асоціація автовиробників (ACEA).

За дев'ять місяців 2024 року продаж нових автомобілів сягнув майже восьми млн одиниць.

Востаннє кількість реєстрацій авто знижувалась протягом кількох місяців поспіль у середині 2022 року.

У Франції кількість реєстрацій нових авто впала на 11,1%, в Італії - на 10,7%, а в Німеччині - на 7%. Водночас в Іспанії нових автомобілів побільшало на 6,3%.

Хоча у вересні на частку електромобілів припадало 17,3% автомобільного ринку ЄС, проти 14,8% минулого року, з початку року обсяги впали на 5,8%, а загальна частка ринку зменшилася до 13,1% з 14% минулого року.

Кількість реєстрацій гібридних автомобілів із підзарядкою у вересні також скоротилася на 22,3%. Продаж бензинових автомобілів впав на 17,9%.

«Галузь залишається в кризовому стані», - зазначає керівник практики мобільності EY у Західній Європі Костянтин Галлу у коментарі Bloomberg.

Він додав: «Позитивного імпульсу до кінця року не спостерігається - економіка слабшає, значна геополітична напруженість не послаблюється і викликає невизначеність як серед приватних, так і серед комерційних клієнтів».

Джерело: LIGA.net
Фото: Peugeot

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація