Іран готується запустити продаж автомобілів у Росії

Іран готується запустити продаж автомобілів у Росії

16 серпня 2022
0

Як повідомляє International Business Times, вихід на російський ринок – одне з пріоритетних завдань для компанії Iran Khodro. Її генеральний директор Мехді Хатібі заявив, що постачання в країну, яка перебуває під ще жорсткішими санкціями, ніж сам Іран, стартують до кінця 2022 року. Раніше машини Iran Khodro вже продавалися в Росії у нульових, і з того часу іранці не раз обмірковували можливість повернення.

Керівництво Iran Khodro вже провело переговори з Москвою та розмірковує над укладанням партнерських угод із російськими інвесторами. Хатібі пообіцяв приділяти «особливу увагу» ринку Росії, де з відходом західних брендів відкрилися нові можливості.

Про амбіції щодо російського ринку глава марки розповів на прем'єрі новинки - кросовера Rira, яка пройшла на заводі на захід від Тегерана.

Модельна лінійка Iran Khodro частково складається з автомобілів, збудованих на основі старих Peugeot: з ними компанія намагалася повернутися до Росії з 2016 року. Однак, крім цього, в арсеналі іранського бренду є нова лінійка автомобілів на знайомій росіянам платформі B0 від Renault.

Саме з машинами на більш свіжій французькій платформі можливий успішний вихід на російський ринок. Іранська продукція заповнить сегмент бюджетних автомобілів, де залишився один АвтоВАЗ: західні бренди залишили ринок, а «китайці» перейшли в дорожчу нішу.

У планах Iran Khodro - випустити понад півмільйона автомобілів за підсумками року, а за три роки наростити щорічний експорт до 100 тисяч одиниць. Зараз компанія відправляє за кордон лише по 20 тисяч машин на рік.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація