Іранці не збираються закуповувати мотори у АвтоВАЗу

Іранці не збираються закуповувати мотори у АвтоВАЗу

24 серпня 2022
0

Другий за величиною автовиробник Ірану, компанія SAIPA, відхрестилася від планів закупівлі двигунів у АвтоВАЗу. Раніше з'явилася інформація, що іранців зацікавили «вазовські» двигуни, які можна використовувати для перезапуску виробництва Renault Logan першого покоління. Як з'ясувалося, це лише домисли ЗМІ: у країні достатньо моторів власного виробництва, і сприяння російського автогіганта не потрібне.

SAIPA отримала ліцензію на виробництво Renault Logan в Ірані в 2007 році. Однак випуск «Логанів», які в Ісламській Республіці продавали під ім'ям Tondar L90, довелося згорнути кілька років тому: через санкції, що посилилися, з боку США. Renault вийшла зі спільного проекту і залишила країну.

Іранці запевняли, що зможуть продовжити випускати Logan самотужки, але досі цього не сталося через брак деталей, які зникли з відходом французького автогіганта.

За даними місцевих ЗМІ, головна проблема полягає у відсутності відповідного двигуна. Його SAIPA нібито вирішила закуповувати у Росії. Видання Khodro Bank прочитало іранському «Логану» двигуни Lada: зокрема, йшлося про ВАЗ-11182 (1,6 літра, 90 кінських сил), ВАЗ-21129 (1,6 літра, 106 сил) та ВАЗ-21179 (1,8 літри, 122 сил).

Але, як з'ясувалося, у ВАЗівських двигунах Іран не зацікавлений. Про це повідомили самі представники SAIPA, які прибули на виставку MIMS-2022 у Москві. Компанія має власний моторний завод, який навіть виробляє з надлишком і готовий зайнятися експортом. Найбільш сучасний його продукт - 110-сильний чотирициліндровий двигун M15TC.

Джерело: Quto

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація