Rivian R2 викликав ажіотаж ще до старту продажів

Rivian R2 викликав ажіотаж ще до старту продажів

17 березня 2024
0

Електричний позашляховик Rivian R2 раніше показали під час офіційної прем'єри. Багатообіцяюча і довгоочікувана модель змагатиметься з найдешевшим кросовером Tesla - електрокаром Model Y. «Прямий» продаж Rivian R2 ще не стартував, але електромобіль вже викликав ажіотаж на ринку.

За даними сайту Carscoops, електрокар зібрав більше 68 000 попередніх замовлень менш ніж за 24 години після старту прийому заявок. Результат відмінний, це повною мірою демонструє інтерес покупців до новинки.

Позашляховик Rivian R2 2026 модельного року займе місце базової моделі у лінійці. Електричний кросовер із Америки зберіг знайомий дизайн інших моделей компанії. У дизайні загалом не відбулося жодних сюрпризів - це фактично зменшений варіант електропозашляховика Rivian R1S. Однак новинка стане більш зручною та придатною для молодих покупців пропозицією.

Електромобіль Rivian R2 - первісток автовиробника у відносно компактному сегменті. Новинка виявиться навіть швидше за Tesla - розганятиметься до 100 км/год швидше за три секунди в топовому повнопривідному виконанні з трьома моторами. Також з'явиться двомоторний варіант, а базовою стане модель з одним електродвигуном та заднім приводом.

Запас ходу Rivian R2 обіцяють щонайменше 480 км для всіх модифікацій. Разом із цією моделлю компанія вийде на європейський ринок. На даний момент електрокари Rivian продаються у США та Канаді.

Ціна Rivian R2 - 45 000 доларів, що повністю відповідає вартості головного суперника - Tesla Model Y. До того ж покупці (принаймні у США) отримають право на податкову знижку у розмірі 7500 доларів, що зробить новинку ще привабливішою.

Для виробництва автомобіля компанія будує завод в американському штаті Джорджія вартістю 5 млрд доларів. Серійне виробництво моделі планують налагодити у 2026 році, тоді ж розпочнуться перші поставки покупцям.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація