Rolls-Royce Ghost знімуть з виробництва через новий седан від Alpina

Rolls-Royce Ghost знімуть з виробництва через новий седан від Alpina

17 березня 2024
0

Американське видання Car&Driver поділилося планами концерну BMW у середньостроковій перспективі. За даними інсайдерів, після переходу марки Alpina під крило BMW, вона стане аналогом Mercedes-Maybach. Щоб уникнути внутрішньої конкуренції, Rolls-Royce Ghost знімуть з виробництва, тоді як альтернативою стане майбутня Alpina B7, тобто надрозкішна версія бензинової «сімки» BMW.

Rolls-Royce сфокусується на ексклюзивних моделях: продовжить розвивати лінійку Spectre, а також займатиметься лімітованими спецзамовленнями а-ля Droptail. Від «бюджетних» Alpina на базі BMW 3 Series, 5 Series або X3 відмовляться. Туманні перспективи й у BMW Z4 та 8 Series. «Вісімка» може залишитися тільки у форматі Gran Coupe.

Великі надії BMW пов'язує з акумуляторною платформою Neue Klasse. Нові електромобілі iX3 та i3 розроблять на цьому «візку» до другої половини 2026 року. Новинки BMW з двигунами внутрішнього згоряння продовжать використовувати архітектуру CLAR II. До 2035 року два типи платформ баварці розвиватимуть паралельно, а через десять років остаточно перейдуть на електричні шасі.

За даними BMW Blog, життєвий цикл актуального Rolls-Royce Ghost завершиться у 2029 році, й наступника у нього не буде. З 2030 року люксовий бренд повністю перейде на електричні двигуни. При цьому майбутня Alpina B7, напевно, збереже бензиновий ДВЗ, а основою флагманського седана послужить оновлена BMW 7 Series G70.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація