Російські заводи Nissan і Toyota відновлять роботу

Російські заводи Nissan і Toyota відновлять роботу

15 червня 2022
0

Конвеєри автомобільних заводів Nissan, Hyundai і Toyota в Санкт-Петербурзі зупинилися в березні 2022 року. Зупинку виробництва в компаніях пояснили нестачею компонентів.

Через три місяці міська влада Санкт-Петербурга все ще розраховує, що заводи японських марок запрацюють. Залишається тільки «повністю відновити ланцюжки поставок автокомпонентів і обладнання», зруйновані якраз з вини Росії. Коли потік всього необхідного для роботи підприємств хлине в Росію, не береться сказати ніхто, але обіцяють.

Після військового вторгнення путінської армії в Україну російський ринок залишила більша частина світових автовиробників. Такі компанії, як Nissan, Hyundai і Toyota просто призупинили виробництво і вичікують. Тоді як Renault Group і General Motors продали російські активи і повністю залишили ринок.

В результаті санкцій, запроваджених ЄС, США, Японією, Канадою і низкою інших країн автовиробництво в Росії практично повністю зупинено, включаючи і російські підприємства. Також з березня в країну не постачають автомобілі преміум-класу. А днями Японії ввела заборону на експорт до Росії важкої техніки: вантажівок, екскаваторів, бульдозерів і залізничних локомотивів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація