Російський завод Nokian випускатиме шини під іншим брендом

Російський завод Nokian випускатиме шини під іншим брендом

04 серпня 2022
0

Шинний завод у Всеволожську, що належав фінській компанії Nokian Tyres, що пішла з Росії, продовжить роботу. Однак випускати продукцію завод буде, ймовірно, вже під іншим брендом, повідомляють «Известия» з посиланням на губернатора Ленінградської області Олександра Дрозденка. Крім нового імені, підприємству належить знайти нові ринки збуту. Раніше з нього постачали шини до Європи та Північної Америки, проте експорт туди тепер неможливий через санкції.

Звичний бренд Nokian Tyres «швидше за все» буде замінено іншим, сказав Дрозденко. При цьому через значні виробничі потужності заводу - близько 17 мільйонів шин на рік - керівництву доведеться шукати нові шляхи збуту замість налагоджених.

Нагадаємо, що в березні компанія заморозила інвестиції в російське виробництво, а наприкінці червня оголосила про остаточний вихід з російського ринку. Рішення пояснили тиском санкцій, які зробили недоцільним ведення бізнесу у країні.

Завод у Всеволожську - один із найбільших у світі шинних заводів, на нього припадало приблизно 82% виробничих потужностей Nokian Tyres. Підприємство було відкрито у 2005 році, інвестиції в нього становили близько 1 мільярда євро.

Джерело: Auto-Consulting

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація