Розкрито подробиці про перший «заряджений» електромобіль MINI JCW

Розкрито подробиці про перший «заряджений» електромобіль MINI JCW

15 вересня 2024
0

Мінпромторг Китаю розкрив подробиці про тридверки п'ятого покоління із заводським тюнінгом John Cooper Works. Як і очікувалося, MINI Cooper JCW став електрокаром: бензинового варіанту не буде зовсім. Під капотом 258-сильний двигун, між осями літій-іонна батарея. Новий хот-хетч зможе досягати максимальної швидкості 200 км/год, але ідеологія інша.

Оригінальний MINI Cooper JCW був легким і моторним хот-хетчем, і навіть у минулому поколінні тридверка «худорлява»: споряджена маса близько 1,25 тонни. Однак перехід на електротягу змусив змінити концепцію, адже новий JCW важить 1,67 тонни! Ймовірно, за замовчуванням у хетчбека встановлена батарея на 49,2 кіловат-години, тобто запас ходу становитиме понад 350 кілометрів.

Керованість MINI Cooper JCW EV - відкрите питання, але особливі риси у «зарядженої» версії збереглися. Спереду топ-версію можна впізнати за червоними вставками на бампері, однотонною імітацією решітки радіатора, іншою формою аеродинамічних елементів, збільшеними гальмівними супортами (червоного кольору) і 18-дюймовими дисками. Ззаду додано псевдодифузор, а секції відбивачів стали більшими. Нарешті, на задніх стійках, кришці багажника і передньому бампері красується новий лейбл JCW.

Світова прем'єра JCW в електромобільному форматі відбудеться восени. Ймовірно, ключовим ринком стане Китай, адже поставки в Європу і США ускладнені через антикитайські мита. У Великій Британії MINI нового покоління теж пропишеться, але перспективи складання JCW під питанням, адже у форматі електрокара модель може стати ще більш нішевою.

Джерело: Мотор
Фото: autohome

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація