Розпочалося масове виробництво першого автомобіля з натрій-іонною батареєю

Розпочалося масове виробництво першого автомобіля з натрій-іонною батареєю

27 грудня 2023
1

Новий автомобіль JAC Yiwei зійшов з конвеєра в Китаї, ставши першим у світі серійним електромобілем, оснащеним натрій-іонною батареєю. Постачання розпочнеться у січні 2024 року, про що повідомила компанія JAC.

Хетчбек Yiwei оснащений натрій-іонним акумулятором від пекінської HiNa Battery з модульною технологією JAC UE (Unitized Encapsulation). Yiwei - новий бренд електромобілів компанії Anhui Jianghuai Automobile (JAC), заснований у 2023 році. Материнська компанія JAC, Anhui Jianghuai Automobile Group Holdings (JAG), на 50% належить державі, а решта 50% належить Volkswagen Group.

Німецький автомобільний гігант придбав свою частку в 2020 році, зробивши важливий крок щодо інвестування в державного автовиробника Китаю. У липні 2023 року Volkswagen інвестував 700 мільйонів доларів в іншого китайського виробника електромобілів, Xpeng, і отримав в обмін майже 5% акцій та доступ до платформи E/E Edward.

У лютому 2023 року компанія JAC оголосила, що вона стала першим автовиробником, який установив безлітійну натрій-іонну батарею на електромобіль. Цей електромобіль був хетчбеком Sehol E10X, який можна було зарядити з 10 до 80% за 20 хвилин, а запас ходу складав 250 км.

Фото, опубліковані JAC, говорять нам, що новий електромобіль з іонно-натрієвим двигуном - це копія Sehol E10X. JAC поки що не підтвердила офіційну назву нового автомобіля під брендом Yiwei.

Під час Шанхайського автосалону у квітні 2023 року компанія продемонструвала свій перший автомобіль під брендом Yiwei під назвою Yiwei 3, оснащений натрій-іонним акумулятором. Тим не менш, електромобіль був випущений у червні, але з класичною літієвою батареєю LFP. Тоді було обіцяно, що варіант Na+ з'явиться згодом.

Джерело: iXBT.com
Фото: CarNewsChina

Обговорення новини

Zshabavkedah  

Чого ж не написали про характеристики батареї, скільки ват на кг, що там по деградації?

+5ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація