Розробку електричного УАЗу зупинили через санкції

Розробку електричного УАЗу зупинили через санкції

17 липня 2022
0

Проект із випуску електричного позашляховика УАЗ «Хантер» довелося заморозити не невизначений термін через санкції. Машини планували продавати по всій Європі під брендом Spartan завдяки чеській компанії MW Motors, спільно з якою і мали налагодити виробництво, проте тепер від цієї ідеї довелося відмовитися. Наразі проект поставили на паузу, оскільки випуск електрифікованого позашляховика на базі класичного УАЗу можливий лише за рахунок державної підтримки.

Про це «Газете.ру» розповіли представники групи Sollers, до якої входить Ульянівський автозавод. За непідтвердженими даними, невелику партію пілотних позашляховиків на електротязі все ж таки вдалося випустити, проте в компанії не уточнили, про яку кількість йдеться і яка доля чекає на ці автомобілі. У січні MWM оголошувала про старт прийому замовлень на електричний позашляховик, тоді його планували продавати за ціною від 40 тисяч євро, але від чеської компанії також не вдалося отримати інформацію про кількість вироблених та проданих автомобілів.

Вперше електричний позашляховик MWM Spartan презентували у вересні 2021 року. Розробкою займалася чеська компанія на замовлення гірничодобувної компанії з Великобританії, російський УАЗ допомагав із сертифікацією автомобіля, а також консультував чеських колег з технічних питань.

Глобально в автомобілі змінилося небагато: стандартний двигун ЗМЗ поступився місцем електромотору потужністю 120 кіловат (163 к.с.) і трьом акумуляторам. Елементи шасі залишили без змін, так само як і механічну коробку передач.

Однак для Росії цей проект фахівці УАЗ також вважають актуальним. Ще у вересні 2021 року головний конструктор компанії Олег Крупін говорив, що проект хочуть доопрацювати та локалізувати в Росії, щоб будь-який позашляховик УАЗ можна було переобладнати в електрокар, включаючи «Патріот» та сімейство «Профі». Але реалізувати його буде можливо лише у разі отримання фінансування від держави.

Джерело: Газета.ru

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація