Розробники безпілотних автомобілів для Ford і VW створили компанію з безпілотних вантажоперевезень

Розробники безпілотних автомобілів для Ford і VW створили компанію з безпілотних вантажоперевезень

08 вересня 2023
0

Засновники колишнього підрозділу безпілотних автомобілів Ford Motor Co. і Volkswagen AG запускають новий стартап з автономних вантажних перевезень за підтримки японської SoftBank Group Corp. на суму понад $1 млрд. Про це пише Bloomberg.

Нову фірму, яка отримала назву Stack AV, очолили Брайан Салескі, Піт Рандер і Бретт Браунінг, які раніше керували Argo AI, компанією з розробки безпілотних автомобілів, яку Ford і VW закрили минулого року. Компанія Stack AV, що базується в Піттсбурзі, де також була заснована компанія Argo, найняла 150 співробітників і вже має тестовий парк вантажівок на дорогах, пише видання.

Хоча представники компанії і SoftBank відмовилися деталізувати інвестиції в Stack, Метт Сміт, чиновник з питань економічного розвитку Піттсбурга, сказав, що очікує, що інвестиції складуть «більше $1 млрд».

Ford і VW втратили терпіння щодо Argo після того, як інвестували в стартап $3,6 млрд, і закрили його минулого року, оскільки настрої щодо технології самокерованого водіння погіршилися. Один з керівників Ford тоді сказав, що легше висадити людину на Місяць, ніж створити повністю безпілотний автомобіль на дорозі. Минулого року SoftBank також вийшов зі своєї інвестиції в AV-компанію Cruise LLC, продавши свою частку за $2,1 млрд материнській компанії стартапу, General Motors Co.

Джерело: Mind

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація