Ринок пального у липні 2023 року сплатив 0,8 мільярда гривень акцизу

Ринок пального у липні 2023 року сплатив 0,8 мільярда гривень акцизу

17 серпня 2023
0

У липні до загального фонду державного бюджету надійшло 8,7 млрд грн акцизного податку, з них 0,8 млрд - акциз, сплачений учасниками паливного ринку. Про це повідомляється на сайті Державної податкової служби України.

«У липні 2023 року до загального фонду Державного бюджету України надійшло акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) на суму 8,7 млрд грн. Це становить 101,3% показника доходів, доведеного Міністерством фінансів України (додатково надійшло 0,11 млрд грн), і перевищує на 0,9 млрд грн, або 11,7% надходження липня минулого року», - йдеться у повідомленні прес-служби ДПС.

Як зазначають у податковій, за рахунок запровадження наприкінці минулого року оподаткування акцизним податком пального за ставкою 100 євро/1000 л замість нульової ставки, а з 1 липня цього року - повної ставки акцизного податку, а також відновлення роботи окремих виробників пального, у липні продовжує зберігатися позитивна динаміка надходжень акцизного податку з пального до спеціального фонду Державного бюджету України.

«Так, надходження у липні склали 0,8 млрд грн, з яких додаткові надходження до показника доходів - 0,7 млрд гривень», - зазначили у ДПС.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація