Семимісний кросовер Hyundai Grand Creta став «глобальним»

27 березня 2022
0

Семимісний кросовер Hyundai Grand Creta став «глобальною» моделлю - за Мексикою новинку запропонували в Південній Африці. Базовий «бюджетник» - Hyundai Alcazar - як і раніше збирають в Індії.

 

Семимісна Hyundai Creta Grand виглядає органічно, адже оригінальних деталей достатньо. Передбачені інші задні ліхтарі, п'ята та задні двері, інакше оформлені задній бампер та радіаторні решітки. Кліренс «африканського» кросовера – 200 міліметрів.

 

У Південній Африці продажі розпочнуться із двох багатих комплектацій. Вже «в базі» буде світлодіодна оптика, легкосплавні 17-дюймові диски, шість подушок безпеки, інформаційно-розважальний комплекс з 8-дюймовим тачскрином, камера заднього виду, круїз-контроль та обшивка салону штучною шкірою.

 

За доплату кросовер отримає 10,2-дюймову віртуальну панель приладів, 18-дюймові колеса, парктроніки, передні крісла з вентиляцією та відкидними столиками для задніх пасажирів, а також панорамний дах. А ось повний привід Creta Grand не передбачається, адже напівзалежна задня підвіска безальтернативна.

 

У ПАР для Grand Creta передбачені ті ж силові агрегати, що для Alcazar в Індії: базова версія оснащується 159-сильним (191 Нм) бензиновим атмосферним мотором 2.0 та 6-швидкісною «механікою», за доплату доступні 6-діапазонний «автомат» та 1.5-літровий 116-сильний (250 Нм) турбодизель. Турбомотор 1.4, який є у звичайної африканської «Крети», новинці не передбачено.

 

Hyundai Creta Grand коштує від 450 тисяч рендів (30,8 тисяч доларів), тоді як звичайну Creta в ПАР можна купити за 390 тисяч рендів (26,7 тисяч доларів), а базовий Tucson обійдеться в 520 тисяч рендів (35,6 тисяч доларів). Який ринок стане для «подовженої» Creta наступним не повідомляється.

Джерело: Hyundai

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація