Штучний Koenigsegg CC12: новий тизер

Штучний Koenigsegg CC12: новий тизер

06 травня 2022
0

YouTube-блогер Mr. JWW відвідав дилерський центр Carage та показав найкращу у світі колекцію гіперкарів Koenigsegg. Серед машин на відео можна побачити унікальний CC12. Це штучний оммаж-проект, присвячений 20-річчю моделі CC8S. Автомобіль поки не розсекречено, але це станеться найближчим часом.

Офіційний тизер штучного Koenigsegg CC12 показали у січні 2022 року. Проте досі про гіперкар мало що відомо. З упевненістю можна говорити лише про те, що його «будівництво» замовив дилерський центр Carage, шоуруми якого знаходяться у кількох містах Європи та Близького Сходу. А приводом стало 20-річчя першої серійної моделі шведської марки - «тарги» CC8S.

Під покривалом безпомилково вгадуються середньомоторні пропорції. Ліхтар кабіни, як у всіх Кенігсеггів, зрушений уперед. Загалом СС12 нагадує всю стару лінійку шведів - від CCR до Agera та One:1 - і не схожий на жодну з існуючих моделей. Однак одна подібність все ж таки очікується, адже за чутками, дводверка технічно буде близька до Jesko.

Це означає, що CC12 отримає новий п'ятилітровий бітурбомотор V8 з плоским колінчастим валом, електричним компресором і піковою віддачею в 1600 кінських сил і 1500 Нм моменту, що крутить. Для порівняння: фордовський V8 4.7, з приводним нагнітачем, на CC8S розвивав всього 664 сили і 750 Нм моменту, а CCX мав 817 сил і 917 ньютон-метрів.

На Jesko вісімка поєднується з роботом LST. Також у гіперкара є система підвісок Triplex з трьома амортизаторами спереду та ззаду, повнокероване шасі, адаптивні стійки Ohlins та активна аеродинаміка. Наскільки цьому буде відповідати CC12, поки неясно. Втім, до презентації гіперкара залишилося недовго. Тоді й стануть відомі всі подробиці.

Джерело: Mr. JWW

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація