Шведський стартап представив мотоцикл, створений із цільного листа металу

Шведський стартап представив мотоцикл, створений із цільного листа металу

07 квітня 2023
0

Stilride 1 створюється методом складання, а не зварювання сталі, завдяки чому процес його виробництва виходить більш екологічним.

Унікальний мотоцикл - дітище шведського стартапу Stilride. Сьогодні компанія представила остаточний дизайн та ціну електричного засобу пересування, запуск якого запланований на 2024 рік.

За 15 000 євро кожен покупець отримає зроблений на замовлення мотоцикл, який поєднує футуристичний зовнішній вигляд, високу продуктивність і екологічність.

Для виробництва Stilride використовується новаторський метод, який отримав назву «промислове орігамі». Джерелом натхнення для нього послужило японське мистецтво складання паперу. Суть у тому, що кожен мотоцикл створюється з одного листа нержавіючої сталі, що складається, подібно до аркуша паперу. При цьому не застосовується зварювання матеріалу, а різання сталі здійснюється за допомогою лазера. Весь процес здійснює промисловий робот, а геометрію конструкції створює спеціальне програмне забезпечення Stilride.

Процес виробництва цього електротранспорту потребує мінімальної кількості деталей, що впливає на його екологічність. А за рахунок невеликої ваги готової конструкції він споживає мало електроенергії.

Ту Бейєр, технічний директор та співзасновник Stilride, хоче, щоб мотоцикл встановив «новий золотий стандарт» для електромобільності.

«Stilride 1 - це кульмінація багаторічних амбіцій, пристрасті та експериментів, втілена в чудово нетрадиційному легкому електричному мотоциклі, який є не лише інженерним досягненням, а й витвором мистецтва, - йдеться у заяві Бейджера. - Він був розроблений як для ентузіастів мотоциклів, так і для прихильників дизайну та екологічності».

Джерело: NV.ua
Фото: TNW

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація