Siemens інвестує в WiTricity для просування бездротової зарядки для електромобілів

Siemens інвестує в WiTricity для просування бездротової зарядки для електромобілів

13 червня 2022
0

Siemens інвестує 25 мільйонів доларів і купує міноритарний пакет акцій американської компанії WiTricity, технологічної компанії з бездротової зарядки. Siemens і WiTricity будуть працювати разом, щоб стимулювати інновації на ринку бездротової зарядки електромобілів, що розвивається. Очікується, що цей ринок досягне 2 млрд доларів до 2028 року тільки в Європі та Північній Америці, згідно з розрахунками Siemens. Обидві компанії прагнуть подолати прогалини в глобальній стандартизації бездротової зарядки для електричних пасажирських і легких комерційних автомобілів, забезпечити оперативну сумісність між транспортними засобами та інфраструктурою, а також підтримати проникнення на ринок. Крім того, обидві сторони співпрацюватимуть для просування технічного розвитку бездротових систем зарядки.

Siemens також стане технологічним ліцензійним партнером, отримуючи вигоду від глибоких ноу-хау WiTricity і десятирічної співпраці з глобальними автомобільними OEM для розробки перевірених у польових умовах, сумісних рішень для бездротової зарядки.

Інноваційні та перевірені технології

Зарядна панель, встановлена на землі або в землі, обмінюється живленням з приймальною котушкою, прикріпленою на нижній стороні EV. Немає рухомих частин або фізичних роз'ємів. Замість цього магнітне поле передає енергію між зарядною панеллю і котушкою автомобіля, коли транспортний засіб знаходиться над зарядною панеллю. Система використовує резонансну індукцію між зарядним пристроєм і приймачем для того, щоб забезпечити високу ефективність при різних дорожніх просвітах, від спортивних автомобілів з низьким нахилом до позашляховиків.

Економічно ефективна, глобальна доступність, що відповідає вимогам клієнтів

Кінцевою метою співпраці є прискорення дозрівання технологій бездротової зарядки разом з OEM-виробниками та партнерами з інфраструктури, щоб одночасно забезпечити їх економічно ефективну доступність у всьому світі. Недавнє опитування більш ніж 1000 нинішніх і майбутніх власників електромобілів, зацікавлених у придбанні електромобіля в найближчі два роки, показало, що бездротова зарядка була одним з найбільш рейтингових доповнень і більш кращим варіантом для інших зручностей, включаючи допомогу в парку, продуктивність або преміальні аудіопакети.

Бездротова зарядка дозволяє водієві просто припаркуватися і піти, повернувшись до зарядженого транспортного засобу. Бездротова зарядка робить електромобілі більш привабливими для окремих власників і більш економічно ефективними для комерційних операторів.

Усунення автономних точок тертя транспортного засобу

Для того, щоб автономні транспортні засоби виконали свою обіцянку, ключові точки тертя повинні бути видалені, такі як зарядка, яка сьогодні все ще вимагає втручання людини. Бездротова передача енергії буде ключовою технологією, яка дозволить безконтактну автоматичну зарядку з найменшими вимогами до технічного обслуговування та прокладе шлях до повністю електричного, повністю автономного майбутнього мобільності.

Джерело: UA-electro.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація