Skoda має намір збільшити пробіг своїх авто до 1300 км

Skoda має намір збільшити пробіг своїх авто до 1300 км

04 вересня 2024
1

Чеська компанія Skoda веде переговори з китайським концерном SAIC про можливість використання у своїх автомобілях гібридної технології DMH. Вона дасть змогу зробити авто далекобійнішим і екологічнішим.

Skoda має намір роздобути у своє використання четверте покоління гібридної системи DMH, яка була представлена наприкінці 2023 року і вже відмінно зарекомендувала себе. Утім, це не дивно, адже система дає змогу авто проїжджати в суто електричному режимі до 135 км, а сумарний запас ходу за повного баку становить 1300 км. 

Наразі установку використовують у таких моделях як Roewe D7, D5X і MG HS, і їхній список зростає. 

Відомо, що установка DMH від SAIC використовує 1,5-літровий атмосферний або турбований двигун потужністю від 111 до 150 к.с. Мотор 15FKE використовує цикл Міллера і має тепловий ККД 43%.

Під час випробувань Roewe D5X з такою установкою проїхав 1621 км при середній витраті пального 3,8 л на 100 км. Однак офіційні показники все ж нижчі, але й вони вражаючі.

Джерело: Авто Центр
Фото: Skoda

Обговорення новини

zefir  

У мене у рідних є Пассат на дизелі з баком 70л - там 1300км пробіг на баку. Та-да!
Та і взагалі 1300 - дивна ціль, яку легко вирішити розміром бака.
А от зменшити викиди на 100км (багаторічні дослідження викидів таки показують дизелі з поганої сторони, і європейські автовиробники починають прибирати їх) - на сьогодні як раз задача, яка вирішується тільки гібридами.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація