Sono проказав остаточний дизайн свого сонячно-електричного сімейного автомобіля Sion

Sono проказав остаточний дизайн свого сонячно-електричного сімейного автомобіля Sion

26 липня 2022
0

Після створення 37 серійних прототипів перевірки та запуску комплексної програми випробувань німецький автомобільний стартап Sono Motors тепер представив остаточний виробничий дизайн для майбутнього сонячного електричного легкового автомобіля Sion, а також додатковий комплект сонячних батарей для парку автобусів.

Довгий шлях до виробництва Sion розпочався як гаражний проект у Мюнхені, а компанію Sono Motors GmbH згодом заснували у 2016 році Лорін Хан та Йона Крістіанс. Перші рендери були випущені пізніше того ж року в рамках краудфандингової кампанії Indiegogo, причому міська версія Urban коштувала лише - лише 12 000 євро, а версія з більшим радіусом дії - 16 000 євро.

Розробка тривала швидкими темпами: у 2019 році були випущені зображення зовнішнього дизайну та перший погляд на інтер'єр. Потім компанія представила вишуканий прототип Sion для онлайн-виставки CES 2021, а нещодавно почала створювати прототипи для серійної перевірки та випробування на треках і дорогах загального користування в Європі та США, включаючи омологацію та краш-тести.

Тепер остаточний виробничий дизайн сонячно-електричного транспортного засобу Sion було представлено на особистому заході «Celebrate the Sun» у Мюнхені.

Близько 456 фотоелектричних напівелементів будуть бездоганно інтегровані в зовнішні поверхні, такі як капот, дах і двері, що, як очікується, збільшить запас ходу батареї LFP потужністю 54 кВт/год на одній зарядці в 305 км в середньому на 112 км на тиждень, хоча ця цифра може зрости до 245 км залежно від місцевих умов.

«Пасажирам у мегаполісах Німеччини доведеться заряджати свій Sion у чотири рази менше, ніж звичайні електромобілі подібного класу транспортного засобу з подібним розміром акумулятора», - йдеться в прес-релізі.

Якщо водієві потрібно підключитися, підтримуються зарядні ємності 75 кВт постійного струму та 11 кВт змінного струму. Також була використана двонаправлена ??зарядка, що дозволяє транспортному засобу служити джерелом живлення для «електронних пристроїв, дому та інших електромобілів з потужністю до 11 кВт».

В іншому оновлений дизайн включає «менше ліній і чіткіші поверхні» всередині та зовні, наприклад, більш обтічний задній кінець із новою системою камер і 3D-лініями, нові фари з новою кришкою зарядного пристрою між ними, свіжий дизайн нижньої бічної лінії, перероблене заднє освітлення і нові дверні ручки.

Хоча інтер'єри прототипів, випущених досі, не виглядали особливо захаращеними, остаточні серійні моделі, як повідомляється, будуть просторішими, чистішими та з більшою кількістю місця для зберігання. Інтригуюча природна система фільтрації повітря на основі моху, як і раніше, займає центральне місце, але передні сидіння і заднє сидіння нові, як і рульове колесо. А покупцям запропонують нові варіанти кольору та оздоблення поверхонь салону.

Основні технічні характеристики передньопривідного автомобіля, такі як максимальна швидкість 140 км, момент, що крутить, 270 Нм і 9-секундний розгін до 100 км/год - начебто без змін.

На початку цього місяця Sono Motors залучила близько 19 000 активних приватних бронювань, при цьому очікувана остаточна чиста ціна продажу зараз становить 25 126 євро (близько 25 700 доларів США). Серійне виробництво, як і раніше, заплановане на другу половину 2023 року, і компанія розраховує наростити випуск приблизно до 257 000 автомобілів протягом семи років.

Як згадувалося раніше, Sono Motors зробила два оголошення. Після випробування з транспортною компанією Munchner Verkehrsgesellschaft (MVG) компанія зараз запускає новий комплект для автобусів на сонячних батареях, який додасть фотоелектричні панелі до «найпоширеніших 12-метрових типів автобусів громадського транспорту в Європі, включаючи Mercedes-Benz Citaro та MAN Lion City».

Комплект розроблений, щоб допомогти скоротити витрати на паливо в існуючих автобусах із двигунами внутрішнього згоряння за рахунок живлення таких підсистем, як HVAC, з піковою установкою близько 8 кв. м. дизельного палива та до 4 тонн CO2 на автобус на рік.

Але компанія не зупиняється на інтеграції автобусів. За повідомленнями, вона працює з 19 компаніями по всьому світу, щоб впровадити свою технологію Sono Solar в такі речі, як причепи, вантажівки та електричні транспортери.

Джерело: UA-electro

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація