Стало відомо про зміни при ввезенні автомобілів в Україну

Стало відомо про зміни при ввезенні автомобілів в Україну

04 вересня 2022
0

При ввезенні в Україну автомобілів на іноземних номерах під розмитнення стане менше можливостей для махінацій. Кількість таких злочинів зменшиться завдяки тому, що наша країна найближчим часом приєднається до режиму спільного транзиту з Євросоюзом.

Народні депутати Верховної Ради 30 серпня 2022 року ратифікували міжнародні договори щодо так званого митного безвізу. У свою чергу, президент Володимир Зеленський уже підписав два відповідні законопроекти, які затвердили народні депутати. Це була остання формальність, яка не дозволяла повноцінно запустити NCTS - систему загального транзиту.

Митний безвіз дасть швидше переміщення товарів між країнами Європи, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу. Завдяки цьому зникне злочинна схема підміни документів, коли на кордоні ЄС автомобіль проїжджав з одним комплектом документів, а в Україну завозився вже з іншим, у якому зазначалася менша митна вартість.

Очікується, що Україна до режиму спільного транзиту з Євросоюзом приєднається вже незабаром - з 1 жовтня 2022 року.

Нагадаємо, в Україні хочуть зробити розмитнення автомобілів через мобільний додаток Дія. Це має спростити розмитнення та зробити її дешевшою.

Джерело: UAMotors

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація