Стартап Canoo набрав замовлень на мільярд доларів

Стартап Canoo набрав замовлень на мільярд доларів

10 серпня 2022
0

Майбутнє багатьох електромобільних стартапів в умовах макроекономічної нестабільності вкрилося туманом, і американська компанія Canoo у травні поточного року почала скаржитися на відсутність достатньої суми оборотних засобів для початку серійного виробництва електромобілів. Квартальний звіт Canoo показав, що вільних коштів особливо не побільшало, але компанія розраховує на готовність клієнтів витратити на покупку її електромобілів близько $1 млрд у сукупності.

Оскільки Canoo сповідує принцип поетапного залучення фінансових ресурсів щодо просування свого бізнес-плану, то і становище компанії слід оцінювати в кожний конкретний момент часу. У сукупності з нещодавно отриманим замовленням на 4500 електричних фургонів для потреб Walmart, вона зараз має у своєму розпорядженні замовлення на загальну суму $1 млрд, що дозволяє їй сподіватися на успішний запуск у четвертому кварталі своєї дебютної моделі в серійне виробництво. Краш-тести прототипів завершено на 90% минулого кварталу, і підготовка до випуску електромобілів йде за планом.

Втім, після докладного вивчення квартальної звітності Canoo стало зрозуміло, що контрактними зобов'язаннями підкріплено лише 17% із згадуваної керівництвом суми попередніх замовлень, що відповідає не більше ніж 5500 електромобілям. Ще 27 тисяч замовлень може бути скасовано за бажанням клієнтів. З іншого боку, Canoo має вихід на підтверджені джерела фінансування подальшої діяльності в загальній сумі близько $1 млрд, тому навіть наявність всього $33,8 млн вільних коштів станом на кінець кварталу не повинна бентежити інвесторів. Чисті збитки за підсумками кварталу зросли зі $112,6 до $164,4 млн у послідовному порівнянні, але на даному етапі розвитку бізнесу це цілком очікувано, оскільки випуск серійних електромобілів ще не почався, а витрати продовжують зростати.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація