Stellantis реорганізує європейську дилерську мережу

Stellantis реорганізує європейську дилерську мережу

26 листопада 2022
0

Група Stellantis поступово ліквідує свою поточну систему дистрибуції в Європі та на практиці перетворить своїх нинішніх дилерів просто на точки доставки та обслуговування, повідомляє Reuters з посиланням на офіційне повідомлення самого концерну. 

За новою моделлю існуючі дилери матимуть «як мінімум рівний» їхньому поточному доходу, запевняє глава Stellantis по Європі Уве Хохгешурц. Згідно заяви Stellantis, група перейде на так звану «агентську» дистрибуцію модель, де вона продаватиметься безпосередньо кінцевим користувачам. Поточні дилери залишаться постачальниками автомобілів та послуг, але без юридичних контрактів з клієнтами. Однак це також серйозно змінить їхні джерела прибутку.

Stellantis уточнює, що зміна розпочнеться з чотирьох ринків - Австрії, Бельгії, Люксембургу та Нідерландів.

«Інша Європа поступово піде за ними щодо впровадження нової схеми розподілу», - йдеться у повідомленні.

Більше року тому Stellantis оголосила про відміну всіх своїх поточних дилерських контрактів у Європі з червня 2023 року. Тепер операційний директор групи з європейських ринків Уве Хохгешурц заявив, що вона переходить до «стійкішої» моделі дистрибуції, від якої виграють усі партнери в мережі. Згідно з економічним моделюванням, проведеним Stellantis, дилери матимуть «принаймні рівні» поточні доходи, але піддаватимуться нижчим

Джерело: DIP Auto

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація