Suzuki виведе на ринок сімейство недорогих електромобілів

Suzuki виведе на ринок сімейство недорогих електромобілів

28 січня 2023
0

Компанія Suzuki презентувала нову стратегію розвитку до 2030 року. Головним її пунктом є електрифікація - японська компанія презентує одразу кілька «зелених» моделей. Про це повідомляє офіційний сайт Suzuki.

Відповідно до стратегії Suzuki повинні досягти карбонової нейтральності (зменшити викиди СО2 до нуля) до 2050 року на ринках Європи та Японії. Перші електромобілі Suzuki з'являться вже найближчими роками.

На початковому етапі японський автовиробник планує представити приблизно десяток електричних моделей, з яких п'ять - з'являться в Європі. Всі електромобілі Suzuki будуть відносно недорогими - не більше $40 000 у топових версіях. Від бензинових двигунів поки що відмовлятися не будуть, а доповнять їх гібридними установками.

Перший електрокар Suzuki з'явиться вже цьогоріч. Відомо, що це мініатюрна комерційна модель для японського ринку.

Дебютною «глобальною» моделлю для Європи та Азії стане стильний електричний кросовер Suzuki eVX. Його прототип презентували два тижні тому на автошоу в Нью-Делі, а продажі стартують 2024 року. Потім підуть електричні версії позашляховика Suzuki Jimny, купе-кросовера Fronx, а також кей-карів Hustler та XBee.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація