Таліби розкопали заховане авто легендарного засновника свого руху

Таліби розкопали заховане авто легендарного засновника свого руху

11 липня 2022
0

Біла Toyota, що належала муллі Мохаммаду Омару, буде виставлена ??на загальний огляд. За твердженнями талібів, за допомогою цією машиною їхній лідер переховувався на півдні Афганістану від американських військ, - повідомляє The Guardian. Високопосадовці закликали виставити автомобіль у національному музеї в Кабулі, де представлені авто та карети колишніх королів та прем'єр-міністрів.

«У цій машині їздила людина, яка брала участь у найдивовижніших подіях, - написав у Twitter Анас Хаккані, брат міністра внутрішніх справ. - Він покладався на Всемогутнього Бога, командував (силами талібів) у нерівній війні проти десятків країн та переміг. Цей меморіальний об'єкт повинен зберігатися в національному музеї країни».

Міністр оборони мулла Мухаммад Якуб, син мулли Омара, наказав відкопати машину, яка була під землею близько 20 років. На кадрах розкопок видно, що автомобіль, покритий листом пластику, викопаний вручну з глинобитної стіни традиційного сільського комплексу в південній провінції Забул.

«Цей фургон Toyota використовувався покійним еміром для поїздки з Кандагару до провінції Забул під час вторгнення під керівництвом США, - каже Мухаммад Джалал. - Він у доброму стані».

Омар, як відомо, залишив свою базу в Кандагарі на білій Toyota наприкінці 2001 року після того, як сили, які підтримують США, повалили уряд у Кабулі. Лідер талібів проведе залишок свого життя за кілька хвилин ходьби від американських баз, незважаючи на нагороду в 10 мільйонів доларів за його голову. Американці одного разу обшукали будинок, де він ховався, але не знайшли вхід до таємної кімнати.

Омар помер у 2013 році, але рух визнав його смерть лише через два роки.

Джерело: lenta.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація