Toyota тестує електричний седан

Toyota тестує електричний седан

29 травня 2022
0

Наприкінці 2021 року компанія Toyota анонсувала масштабну програму електрифікації свого модельного ряду та показала відразу 15 електричних автомобілів. Здебільшого це були концепт-кари чи повнорозмірні макети. Серед них був седан Toyota bZ SDN, і він, схоже, одним із перших перетвориться на серійну модель. Напередодні робочий прототип перспективної новинки у чорному камуфляжі помітили у Китаї.

Грудневий концепт-кар в цьому автомобілі впізнається безпомилково: ті ж обводи кузова і пропорції, також світлотехніка в стилі вже серійного кросовера Toyota bZ4X. За попередніми даними, серійний варіант чотиридверки отримає назву Toyota bZ5. Колісна база автомобіля складе приблизно 2,9 метра, а габаритна довжина - близько 4,7 метра, тобто «п'ятірка» виявиться трохи більшою за нинішню Toyota Corolla.

Китайським фотошпигунам вдалося навіть заглянути до салону. Там варто відзначити величезний вертикальний планшет мультимедійної системи - насамперед таке рішення на серійних моделях Toyota не зустрічалося. Також на фото можна помітити невелику горизонтальну цифрову панель приладів, кермо з трьома спицями і широку багатофункціональну центральну консоль.

Інформації про техніку поки немає, але, якщо судити з кросовера bZ4X, японський автовиробник не прагне вразити покупців запаморочливими характеристиками. Дебют серійного седана очікується у 2023 році.

Джерело: MMR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація