У Чехії продають квадроцикл на базі Audi R8

У Чехії продають квадроцикл на базі Audi R8

31 грудня 2022
0

Автосалон Auta Super продає прототип квадроцикла британської компанії ENG Automotive Limited - Engler Ten з позначенням 001. Він виставлявся на стенді компанії в рамках Женевського автосалону 2019 року. Цього року британці показали серійну версію квадроцикла.

Engler Ten побудований на базі середньомоторного повнопривідного спорткару Audi R8. З такою ж колісною базою, що й у донорської моделі (2650 мм), квадроцикл сягає 4670 мм у довжину та 950 мм у висоту. У серійної моделі 5,2-літровий V10 розвиває 1115 к.с. У прототипу, за заявою продавця, віддача агрегату складає 640 к.с. Вся потужність двигуна відправляється на задню вісь через семиступінчасту коробку передач з подвійним зчепленням.

З місця до 100 км/год квадроцикл спорядженою масою 1100 кг прискорюється за 2,5 секунди. Максимальна швидкість сягає 350 км/год. У прототипу вона трохи менша - 300 км/год. Справлятися з такою швидкістю Engler Ten допомагають карбон-керамічні гальма (передні - 410 мм, задні - 380 мм).

Кузов квадроцикла пофарбований у синій колір із частково «голим» карбоном. Салон укомплектовано титановим кермом з підкермовими пелюстками та сенсорним дисплеем. Сидіння водія - з триточковим ременем безпеки.

У стандартному оснащенні заявлені лазерні фари з технологією Matrix, світлодіодні задні ліхтарі, пневматична підвіска з чотирма положеннями, що регулюються, та індивідуальним регулюванням кожного колеса.

Колісні диски - магнієві ковані з логотипами, покритими 18-каратним золотом. Як зазначено в оголошенні, логотипи - це робота ювеліра, який виготовив намисто для фільму «Титанік» та яйце Фаберже для фільму «Восьминіг».

ENG Automotive Limited планує випускати Engler Ten невеликими партіями. Стартовий цінник - 625 тисяч євро. Вартість прототипу продавець повідомить лише особисто потенційному клієнту.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація