У країні багато АЗС, які працюють «на папері» без прибутку

У країні багато АЗС, які працюють «на папері» без прибутку

09 березня 2024
0

Кабінет міністрів розглядає можливість запровадження авансових платежів податку на прибуток підприємствами, що здійснюють діяльність із роздрібної торгівлі пальним. Про це в інтерв'ю «Укрінформ» розповів голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Ідеться і про авансові внески з податку на прибуток з автозаправних станцій - за прикладом того, що раніше зробили з «обмінниками». Бо в країні досить багато АЗС, які працюють, «на папері» начебто не отримуючи прибутку. Зважаючи ж на маржинальність паливного бізнесу, насправді такого бути не може. Тому у впорядкуванні цього сегменту в Мінфіні бачать резерв. І я з ними погоджуюся», - заявив народний депутат.

Раніше у Міністерстві фінансів заявили, що мобілізація додаткових доходів державного бюджету України на 2024 рік передбачає заходи зі збільшення надходжень, зокрема від акцизів на пальне, а також впровадження щомісячної сплати авансових внесків із податку на прибуток автозаправними мережами.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація