У Китаї стартувало виробництво нового електричного MINI Cooper

У Китаї стартувало виробництво нового електричного MINI Cooper

23 жовтня 2023
0

Китайська компанія Spotlight Automotive, заснована у 2019 році Great Wall Motor (GWM) та BMW, оголосила про початок серійного виробництва нового електричного Mini Cooper. Випуск тридверного електрохетчбека налагодили на заводі спільного підприємства у Чжанцзяні. Надалі до нього приєднається новий компактний кросовер.

Spotlight Automotive зі статутним капіталом 232,7 млн доларів створена для прискорення реалізації стратегії електрифікації бренду Mini. Річний обсяг виробництва заводу СП - до 160 000 одиниць. Зібрані в Чжанцзяні електромобілі поставлятимуть на китайський та світовий ринки. За межами Піднебесної електрохетчбек очікується у першій половині 2024 року.

Новий Mini Cooper зберіг класичний дизайн з круглими фарами, овальною решіткою радіатора та трикутними задніми ліхтарями, з'єднаними цілісною світлодіодною смугою. Тридверний кузов залишився двоколірним з білим ширяючим дахом.

У салоні - круглий центральний екран діаметром 240 мм, що працює на операційній системі Mini OS 9. Під ним - фізичні кнопки управління. Панелі приладів у нового Mini Cooper немає. Вся необхідна водієві інформація виводиться на проєкційний дисплей. Колишні круглі дифлектори вентиляційної системи замінені щілинними.

На ринку електрохетчбек запропонують у двох передньопривідних версіях: E та SE. Базовий Cooper E укомплектований одним електродвигуном потужністю 184 к.с. та тяговою батареєю на 40,7 кВт.год. Топова модифікація Cooper SE використовує двигун потужністю 218 к.с. та батарею ємністю 54,2 кВт.год. Час прискорення від 0 до 100 км/год - 6,7 секунди. Максимальний запас ходу - 402 км по WLTP. Батарея підтримує заряджання змінним струмом потужністю до 11 кВт та постійним потужністю до 95 кВт.

Ціни та точна дата старту продажів не розголошуються.

Джерело: Autogeek
Фото: CarNewsChina

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація