У Німеччині на громадських маршрутах почали курсувати водневі автобуси

У Німеччині на громадських маршрутах почали курсувати водневі автобуси

05 травня 2023
1

Шість нових водневих автобусів Solaris Urbino 12 Hydrogen почали регулярно курсувати у Брюлі поблизу Кельна. Автобуси H2 заправляються на пересувній водневій заправній станції, що належить Westfalen Group.

За словами компанії, це контейнерне рішення для швидкого заправлення паливом при тиску 350 бар, яке було розроблене у співпраці з британською компанією NanoSun. Крім того, це «перша в Німеччині мобільна воднева заправна станція, яка працює в безперервному режимі». До речі, АЗС знаходиться на стоянці металургійного заводу, «оскільки там є ідеальне місце, яке нині не використовується», йдеться в повідомленні.

Загалом у Брюлі курсують сім водневих автобусів. Це означає, що громадський транспорт тепер майже повністю без викидів. Дизельні автобуси використовуються лише у години пік під час ранкових шкільних рейсів.

«Ми раді, що можемо зробити значний внесок у захист клімату завдяки новим водневим автобусам», - говорить Томас Ізеле, генеральний директор Stadtwerke Bruhl GmbH. «З новими водневими автобусами на паливних елементах у міському транспорті Брюля, а також нашим спільним використанням електромобілів, ми використовуємо передові технології для мобільності без викидів».

А оскільки автобуси Solaris мають порівнянний запас ходу з «дизельними автобусами, які зараз експлуатуються» і «можуть заправлятися майже так само швидко», ніяких коригувань в порядку експлуатації не буде. За даними РВК, заправка автобуса на водневих паливних елементах займає менше ніж 20 хвилин. Оскільки контейнер заправної станції може видавати до 230 кілограмів водню з декількох балонів, за один раз можна здійснити близько десяти повних заправок автобусів на паливних елементах. Коли контейнер порожній, його наповнюють або просто замінюють на повний. У прес-релізі не повідомляється, звідки береться водень.

Транспортна компанія Regionalverkehr Koln GmbH (RVK) також робить ставку на паливні елементи в інших сферах. Тому наприкінці травня 2022 року RVK замовила 100 автобусів на паливних елементах у компаній Solaris та Wrightbus. На початку 2022 року, наприклад, п'ять нових водневих автобусів Solaris Urbino 12 також були запущені в Хюрті - на додаток до одинадцяти автобусів на паливних елементах від Van Hool, які вже використовувалися там. А у Весселінгу поблизу Кельна компанія RVK на початку року повністю перевела міські автобусні лінії на водень. Там також використовуються 12-метрові автобуси Solaris.

Джерело: Electrive

Обговорення новини

No Mercy  

Якщо є водневі технології, навіщо носитися з електромобілями? Це ж шлях в нікуди. Або максимум, одна з альтернатив, але не заміна транспорту з ДВЗ.

+1-2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація