У РФ до виробництва автомобілів почали залучати «зеків»

У РФ до виробництва автомобілів почали залучати «зеків»

27 квітня 2023
0

На підприємствах російської автопромисловості почали використовувати працю ув'язнених. Першими таку практику впровадили на автозаводі «Урал» у Челябінській області. Про це заявив директор із операційної системи компанії Григорій Житеньов, повідомляє сайт «Motor».

За його словами, на підприємстві вже працюють близько 100 ув'язнених, які відбувають покарання у російських в'язницях. Вони працюють у механозбірному цеху і навіть на головному конвеєрі.

На «Уралі» не вперше використовується праця ув'язнених. Їх активно залучали до складання авто за часів СРСР, а торік як експеримент було задіяно 30 засуджених за злочини легкої та середньої тяжкості.

Керівники підприємства пояснюють експлуатацію ув'язнених нестачею робочих рук. З'ясувалося, що охочих влаштуватися на підприємство не так уже й багато.

Підприємство «Урал» є постачальником техніки для російської армії, тому після початку повномасштабного вторгнення в Україну на нього почало надходити більше замовлень (у 2023 році планують випустити 16 000 авто) і знадобилося розширення штату. Крім ув'язнених, завод також залучив 700 осіб з аутсорсингу.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація