У Росії можуть налагодити виробництво автомобілів Geely та Chery

У Росії можуть налагодити виробництво автомобілів Geely та Chery

31 липня 2022
0

На потужностях заводу «Соллерс» у Примор'ї можуть налагодити виробництво автомобілів китайських брендів. Як повідомляє PrimaMedia, до регіону прибула делегація з Китаю, у складі якої є представники компанії Geely, а раніше велися переговори про партнерство з Chery. Якщо зустрічі пройдуть успішно, китайці можуть зайняти місце Mazda, яка поставила на паузу збірку автомобілів на Далекому Сході в травні.

Делегації від десятка великих компаній з КНР прибули на засідання Російсько-китайської ділової ради (РКДС), яке відбудеться у Владивостоці. Своїх представників, окрім Geely, відправили будівельні гіганти Сhina Railway Construction Corporation Limited (CRCC), China State Construction Engineering Corp (CSCEC) та виробник спецтехніки Sany Heavy Industry.

Як припускають інсайдери, результатом переговорів із Geely може бути організація виробництва китайських машин на заводі «Соллерс», де з 2012 року там налагоджено складання Mazda. Ще навесні з конвеєра сходили позашляховик Mazda CX-9, кросовер Mazda CX-5 та седан Mazda 6, однак у травні «Мазда Соллерс Мануфекчурінг Рус» так і не повернулося до роботи після канікул. Потужності простоюють досі.

Місце Mazda можуть зайняти китайці, причому не лише Geely. У лютому основний на той момент акціонер Соллерс Авто провів переговори з Chery Automobile. Також про намір локалізувати в Росії збірку автомобілів повідомляла Foton: йшлося про пікапи Tunland і вантажівки серії S. Sany Heavy Industry вже обговорює з Мінпромторгом спецінвестконтракт (СПІК), який дозволить налагодити в Росії випуск будівельної техніки.

Джерело: PrimaMedia

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація