У Росії можуть запустити виробництво автомобілів Chery

У Росії можуть запустити виробництво автомобілів Chery

20 серпня 2022
0

У Росії можуть налагодити збирання автомобілів марки Chery. Як повідомляє ТАСС з посиланням на генерального директора «Чери автомобили рус» Володимира Шмакова, керівництво китайської компанії веде «інтенсивні переговори» з автовиробниками в РФ. Якщо вони будуть успішними, випускати популярних у країні «китайців» почнуть на місцевих заводах, але найімовірніший партнер поки що не називається, як і моделі, які першими пустять на конвеєр.

Голова російського офісу називає локалізацію зборки у Росії необхідністю, яку керівництво Chery завжди визнавало. Компанія вже робила кроки у бік запуску місцевого виробництва, але з різних причин проекти були згорнуті. Сьогодні головний офіс компанії знову веде переговори із представниками російського автопрому.

Який майданчик буде обраний для складання китайських позашляховиків, неясно. Навесні кросовер Chery помітили на УАЗі: складальною лінією уральського заводу прогнали незабарвлений кузов Chery Tiggo 8. Однак офіційних заяв про співпрацю так і не було зроблено, а Шмаков підкреслив, що називати конкретних партнерів поки зарано.

Йдеться також про відродженого «Москвича», до виробництва якого уряд планував залучити дві китайські компанії. Одна з них, напевно, JAC: її автомобілі показали на презентації модельного ряду, а цього тижня на КамАЗі зняли кросовер JAC Sehol E40X. За словами гендиректора «Чери автомобили рус», до російського представництва Chery влада Москви не зверталася.

Джерело: ТАСС

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація