У Росії пообіцяли, що «Москвичі» почнуть випускати до кінця року

У Росії пообіцяли, що «Москвичі» почнуть випускати до кінця року

18 травня 2022
0

Російська влада зазначає, що після відходу компанії Renault із російського ринку і передавання на баланс Москви заводу, що належить їй, збереглася вся інфраструктура для виробництва недорогих автомобілів під радянською маркою «Москвич». Про це заявив помічник президента РФ Ігор Левітін.

Він упевнений, що ціна автомобіля буде доступною для росіян.

«Я думаю, що ця модель, яка не призначена для, скажімо, якихось люксових класів, - сказав Левітін. - «Москвич» завжди був доступний».

За словами чиновника, на заводі залишилося все необхідне для виробництва обладнання і фахівці, які «зможуть перейти на імпортозаміщення та випустити автомобіль».

У Росії планують, що виробництво «Москвичів» вдасться запустити до кінця року.

Творець АЗЛК-2141, колишній головний дизайнер автомобільного заводу імені Ленінського Комсомолу (АЗЛК) Ігор Зайцев заявив, що не проти взяти участь у відродженні «Москвича». Він сподівається, що інженери врахують сучасні вимоги до аеродинаміки, безпеки конструкції та нинішні можливості вітчизняної промисловості.

Московський автозавод за радянською маркою може продовжити випуск тих самих автомобілів, що й до зміни вивіски. Arkana, наприклад, створювалася саме для Росії. Це означає як високий рівень локалізації, так і хороше знайомство російських інженерів з особливостями конструкції.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація