У Шанхаї відкрилася перша у світі дорога для безпілотних авто

У Шанхаї відкрилася перша у світі дорога для безпілотних авто

24 березня 2024
0

У Шанхаї відкрився новий випробувальний майданчик для безпілотних авто. Його відмінності від попередніх аналогічних ділянок - велика протяжність (205 км) і застосування технології 5G-A IOV (5G-Advanced Internet of Vehicles).

Особливість 5G-A IOV полягає в зниженій з 50 до 20 мс затримці під час передачі даних. Вона розроблялася China Mobile спільно з Huawei Technologies, розробником безпілотних транспортних засобів Neolix Huitong Technology, постачальником цифрових рішень для управління трафіком Banma Network Technology і фірмою Navinfo, що займається створенням інтелектуальних навігаційних карт.

Для випробувань безпілотного транспорту зараз у Шанхаї є 1003 дороги загальною протяжністю понад 2000 кілометрів. Компанії, що займаються розробкою систем автономного водіння, повинні спочатку пройти дорожні випробування, перш ніж вони зможуть запустити свої безпілотні автомобілі в комерційну експлуатацію.

Наразі Шанхай видав ліцензії на дорожні випробування і пілотну експлуатацію 794 автомобілів 32 виробників, включно з американською General Motors (вона отримала дозвіл на дорожні випробування в серпні минулого року).

Джерело: iXBT.com
Фото: Yicai Global

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація