У Сінгапурі подорожчали сертифікати на право купівлі авто

У Сінгапурі подорожчали сертифікати на право купівлі авто

07 жовтня 2023
8

У Сінгапурі дорожчає вартість сертифіката на володіння автомобілями та іншими транспортними засобами - це призвело до того, що авто тут найдорожчі у світі. Про це повідомляє ВВС.

Вартість сертифіката на право володіння авто у Сінгапурі підскочила до $106619. Цей сертифікат є обов'язковим для всіх, хто хоче придбати транспортний засіб.

У Сінгапурі було запроваджено 10-річну систему сертифікатів на право власності (COE) у 1990 році як захід проти заторів на дорогах. Сертифікати продаються на аукціонах кожні два тижні, а уряд контролює їх кількість.

Наприклад, нова стандартна Toyota Camry Hybrid коштує в Сінгапурі близько 250 000 сінгапурських доларів, що включає вартість сертифіката відповідності та податки. Це приблизно в шість разів дорожче, ніж у США.

Існують різні типи сертифікатів для менших автомобілів, мотоциклів і комерційних транспортних засобів.

Кількість нових COE залежить від того, скільки старих автомобілів буде виведено з експлуатації.

Разом з податками та ввізними митами ця система зробила Сінгапур найдорожчою країною у світі для купівлі автомобіля.

Таким чином, уряд країни прагне заохотити мешканців користуватися системою громадського транспорту, яка визнана однією з найкращих у світі.

Станом на кінець минулого року, в Сінгапурі з населенням близько 5,5 млн осіб на дорогах налічувалося трохи менше ніж 1 млн приватних автомобілів.

Джерело: Espreso.tv

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Alec77  

Мої співчуття.

+2-5ВІДПОВІСТИ  
Andriy86  

громадський транспорт хоч і розвинений, але провезти куплений в магазині дуріан не можна, є навіть штраф за це.

+1-6ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Ідіотизм. Статистично виходить в них менше 20% населення має авто. В Україні один з найнижчих показників володіння приватним авто в Європі і то це 30% населення. В Європі на 1000 населення 600-900 авто, в США 950 на 1000. Краще б в Сингапурі розвивали дорожню інфраструктуру, якщо вони там такі багаті. Громадський транспорт не здатен замінити авто по комфорту, або для сімей з дітьми. Не кажучи вже про те, що хтось може їздити не тільки по місту, а ще й подорожувати і т.д.

+1-15ВІДПОВІСТИ  
BorisBorisych  

No Mercy, За площею Сингапур менше Києва, а населення більше. Куди ще далі розвивати дороги?

+3-1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

BorisBorisych, в Токіо ще більше щільність населення, але там машини коштують адекватних грошей і їх багато. Німеччина на 30% менша за Україну, а населення 80 мільйонів, вдвічі більше ніж в Україні до війни. Машин в Німеччині в 5-6 разів більше ніж в Україні. І при цьому машини коштують дешевше, автомобільна інфраструктура розвинена.

-13ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 3

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація