У США злетів попит на безрамні пікапи Ford Maverick

У США злетів попит на безрамні пікапи Ford Maverick

13 лютого 2024
0

Аналітик із продажів «блакитного овалу» Еріх Меркл заявив, що модель показує рекордні продажі з моменту дебюту в 2021 році. За підсумками січня Ford Maverick став лідером у сегменті середньорозмірних пікапів, потіснивши багаторічний бестселер Toyota Tacoma. Ще дуже успішний Ford Transit: угоди з комерційними фургонами зросли на 40 відсотків. В аутсайдерах позашляховики Bronco і кросовери Mustang Mach-E.

Американські аналітики не схильні переоцінювати успіхи Ford Maverick. На результати січня вплинули дві події. По-перше, пікап Toyota Tacoma нещодавно змінив покоління, у дилерів мало запасів, адже постачання тільки почалося. По-друге, через страйк UAW довго простоював конвеєр з вантажівками Ford Ranger, і клієнти змушені були брати доступніший легкий пікап.

За перший місяць 2024 року Ford реалізував 12443 примірники Maverick, а частка гібридних версій моделі склала 49 відсотків. Хоча бензоелектричний Maverick суттєво подорожчав минулого літа, клієнтів це не зупинило: попит на гібриди злетів на 118 відсотків! Абсолютним лідером продажів «блакитного овалу» є повнорозмірний пікап F-Series: за місяць вдалося продати 48 702 вантажівки.

Протягом року продажі Ford Maverick можуть побити рекорд, адже на підході заряджена версія ST, яка привабить нових покупців. Втім, частина клієнтів, напевно, дочекається нового рамного Ford Ranger, попит на який просів через страйк і нещодавню зміну поколінь.

Джерело: Мотор
Фото: Detroit Free Press

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація