У ZF заново винайшли рульове колесо

У ZF заново винайшли рульове колесо

10 червня 2024
0

В останні роки автомобільна індустрія бачила безліч інновацій, проте кермо протягом останніх 20 років залишалося незмінним - подушка безпеки в центрі, кнопки круїз-контролю та інформаційно-розважальної системи з обох боків. Втім, німецька компанія ZF Lifetec вирішила змінити цю ситуацію, створивши нову концепцію керма, де є більше простору для елементів керування та покращена ергономіка.

У майбутньому водійська подушка безпеки переміститься з центру керма до його верхньої частини, звідки вона вистрілюватиме між ободом і маточицею, щоб «зловити» водія у разі аварії. Таке компонування дозволяє створити новий дизайн керма, де поперечна спиця може перетворитися на інтерфейс користувача, подібний до смартфона, і буде знаходитися в полі зору водія.

«За допомогою цієї нової концепції ми забезпечуємо свободу дизайну керма без шкоди для безпеки», - каже Харальд Лутц, керівник відділу розробок ZF Lifetec.

Наразі ведуться перші переговори з автовиробниками про серійне виробництво новинки, яка має бути готова до 2028 року.

ZF вже кілька десятиліть займається пасивною безпекою в автомобілях, виробляючи ремені та подушки безпеки по всьому світу, займаючи понад 20% світового ринку та маючи штат у 36 000 співробітників.

Джерело: За рулем
Фото: ZF

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація