Український авторинок піднявся на 3 пункти серед країн Європи

Український авторинок піднявся на 3 пункти серед країн Європи

19 січня 2024
0

В AUTO-Consulting проаналізували показники продажів нових автомобілів у країнах ЄС, Росії, Білорусії та констатує покращення становища українського авторинку на європейській карті. Нагадаємо, що продажі нових автомобілів в Україні в минулому році зросли на 62,4%, це й дало імпульс для зростання впливу нашого авторинку.

Але у 2023 році в Європі авторинок зростав у кожній країні, загальний показник продажів нових автівок збільшився на 16,8%. Загалом було реалізовано майже 14 млн. авто, проти 12 млн у минулому році. Але зростання було неоднаковим у різних країнах. Падіння авторинку було зафіксовано у двох країнах: у Норвегії (-27,2%) та Угорщині (-3,4%), на всіх інших ринках фіксували зростання.

Український показник зростання, а правильніше буде сказати відновлення, у 62,4% виявився б найкращім, але й цього разу все зіпсував східний сусід, бо в Росії авторинок зріс на 68%. У Білорусії теж фіксували збільшення продажів на 31,7%. Тобто, ринки в наших ворожих сусідів відновлюються теж високими темпами.

Тим не менш, Україні вдалося піднятися на 3 пункти у європейському рейтингу і тепер наш авторинок посідає 23 місце, між показниками Фінляндії та Хорватії. Нажаль, наші 65 тис. проданих авто - це дуже мало за європейськими мірками. Але, зважаючи на війну та величезні втрати авто під обстрілами, і цей показник є дуже непоганим.

Зазначимо, що лідируючі ринки у Європі залишаються незмінними - це Німеччина, Великобританія, Франція та Італія. У цих країнах зростання авторинку відбувається шаленими темпами, і в одній тільки Німеччині реалізували 2,8 млн. автомобілів у минулому році.

Були часи і Україна теж була в авангарді серед європейських авторинків. Нагадаємо, що за підсумками 2008 року Україна займала 7-е місце за обсягами продажу нових автомобілів. І ми маємо надію, що незабаром, Україна відновить свій вплив, вже, як країна ЄС.

Джерело: AUTO-Consulting

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація