Українці витратили майже 15 млрд грн на нові авто

Українці витратили майже 15 млрд грн на нові авто

26 вересня 2024
2

У серпні українці придбали нові легкові автомобілі на суму майже 15 мільярдів гривень. Це на 45% більше, ніж за аналогічний період минулого року, і на 28% більше порівняно з липнем. Про це повідомляє асоціація «Укравтопром».

Близько половини цих коштів було витрачено на машини лише п'яти брендів. Лідером став преміальний німецький BMW із продажами на 2,15 млрд грн. Далі йде Toyota, автівки якої принесли дилерам 2,14 млрд грн. Третє місце посів Mercedes-Benz із показником у 1,2 млрд грн.

До п'ятірки найбільш популярних марок також увійшли Volkswagen із витратами на 948 млн грн і Audi - 752 млн грн.

Окрім цього, українці активно купували нові авто таких брендів, як Skoda, Land Rover, Renault, Lexus та Nissan.

Загалом з початку 2024 року в Україні було придбано нових автомобілів на 82,4 млрд грн, що на 23% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

olk_kzk  

82 млрд гривень! Серйозно?
І це зараз є першою необхідністю під час війни?
Хоча чому дивуватись, як депутати показують гарні приклади, коли купують нові авто і квартири. Хоча ціле життя заробляло якесь певну суму, з якої цього б собі не дозволили

ВІДПОВІСТИ  
Tymur_S  

olk_kzk, тож ви думаєте, що якщо людна купила під час війни нову машину (будь яку) то вони беруть приклади з депутатів, і все розкрадають? якщо так, то це капець, сорі. Ну люди заробляють гроші, відкладають певну суму на купівлю нового автомобіля, а потім коли сума назбиралась, і купили.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація