Уряд Уганди влаштовує глобальний обмін мотоциклів

Уряд Уганди влаштовує глобальний обмін мотоциклів

22 квітня 2023
0

У столиці Уганди Кампалі протягом п'яти років мають замінити 140 000 мотоциклетних таксі з двигунами внутрішнього згоряння на суто електричні. Це передбачено угодою, підписаною між урядом Уганди та африканським стартапом у галузі електромобільності Spiro.

Інформаційне агенство Bloomberg повідомляє, що ця запланована кількість електричних транспортних засобів Spiro становитиме майже 90 відсотків зареєстрованих таксі в Кампалі, відомих як boda-boda. Згідно з вищезгаданою угодою, перевіреним водіям Boda-Boda надаватимуть можливість безкоштовно обміняти мототаксі з двигунами внутрішнього згоряння на електричні. В свою чергу Spiro хоче отримувати дохід від заміни батарей на своїх станціях. За даними Bloomberg, в Уганді заплановано побудувати 3 000 станцій для обміну та зарядки.

Компанія Spiro, яка займається електромобільністю, яка нещодавно була відома як M Auto, вже має загалом 4 500 електричних мотоциклів у Беніні та Того, і, як кажуть, збирається почати роботу в Руанді.

«Наш швидкий вихід на ринок є доказом того, що електричні двоколісні автомобілі - це майбутнє стійкої мобільності в Африці», - цитує Bloomberg генерального директора Spiro Шегуна Аджаді Бакарі.

Ще один стартап з виробництва електромотоциклів з акцентом на Африку - шведсько-кенійська компанія Roam. Буквально кілька тижнів тому компанія оголосила, що переїде на нове місце в Найробі, столицю Кенії, щоб збільшити виробництво, і в майбутньому планує виробляти понад 50 000 електричних мотоциклів Air на рік. Ця виробнича потужність повинна бути досягнута «через кілька років», як зазначено в заяві на початку березня.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація