В США середній вік автомобілів в парку становить 12,6 років

В США середній вік автомобілів в парку становить 12,6 років

27 травня 2024
5

Згідно з новим звітом S&P Global Mobility, середній вік транспортних засобів на американських дорогах продовжує зростати. Загальний середній вік усіх легкових автомобілів у 2024 році становитиме 12,6 років, що на два місяці більше, ніж у 2023 році. Середній вік легкових автомобілів продовжує зростати і становитиме 14 років порівняно з легкими вантажівками, що становлять 11,9 років.

Середній вік транспортних засобів, що експлуатуються на американських дорогах, продовжує зростати доволі стійкими темпами протягом останніх 10 років або близько того.

Відтоді, як уперше вдарив Covid-19, і продажі нових автомобілів почали падати, ця цифра тільки зросла і продовжує залишатися на тому ж рівні.

Згідно з новим звітом S&P Global Mobility, сукупний середній вік легкових автомобілів і легких вантажівок сягнув рекордного рівня в 12,6 років.

За даними S&P, легкові автомобілі сприяють збільшенню середнього віку: він становить 14,0 років порівняно з 11,9 роками для легких вантажівок. Новий сукупний середній показник зріс на два місяці порівняно з минулим роком і демонструє стійке зростання з моменту перетину середнього показника за 12 років у 2021 році.

У свою чергу, за даними AUTO-Consulting, в Україні середній вік автомобілів у парку станом на 01.01.2024 р. становить 23,4 роки. При чому комерційні автомобілі трохи молодші - 20,54 років, легкові - 23,8 роки.

Джерело: AUTO-Consulting

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
zefir  

Тобто... автомобілі останні 20 років не стають гіршими (як кажуть СТОшники), якщо можуть нормально їздити довше? Чи у людей нема грошей, щоб купляти нові (всі гроші в акції вкладають, аж ринок продовжує рости)? Чи у виробників недостатньо авто щоб задовільнити попит (аж ціни на 30% підняли за останні 4 роки)?

-1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

zefir, автомобілі сильно втратили у якості, особливо в довготривалій після 2009 року, а не в останні 20 років. І чим далі, тим вони ставали одноразовіші. В основному через норми екології. Почали робити трициліндрові турбоперділки на кросоверах вагою півтори тонни і більше, алюмініжві блоки замість чугунних і ще багато чого. Тому так, старі автомобілі часто можуть пережити більш нові.

+2-12ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

zefir, до речі і попит теж не можуть задовільнити, через те що поїхали кукухою через ковід і зупинили заводи в Європі, США і особливо в Китаї. Рівень виробництва мікрочіпів досі не досяг доковідного. А потім ще треба буде вийти на доковідний рівень виробництва самих авто.

+1-16ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 2

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація