В Україну ввезли 200 тис. «блях», такий масштаб вразив європейців

В Україну ввезли 200 тис. «блях», такий масштаб вразив європейців

25 червня 2022
6

В Україну ввезли майже 200 тис. «євроблях» за період, коли за розмитнення авто не потрібно було сплачувати податки та внески до бюджету. Це спричинило виведення з країни величезної кількості валюти, крім того, європейці, які побачили обсяги, скоротили масштаби гуманітарної допомоги.

Про це повідомив перший заступник голови Державної митної служби України Олександр Шуцький.

«Ті донори, які завжди нам допомагали, продовжили допомагати, а прості європейці почали думати: чи справді там така проблема, як показали на телебаченні. Заїхало в Україну 194 тис. транспортних засобів. Практично 200 тис. транспортних засобів заїхало в Україну. Ціни звичайно різні, 3-5 тис. євро, є ексклюзивні транспортні засоби, ВІП-класу.Це можна було побачити на кордоні.Якщо ми візьмемо скільки коштує транспортний засіб, нехай 2 тис. євро, помножимо на 194 тис., ми побачимо, який відтік валюти був із України», - розповідає Шуцький.

Також представник митниці вважає, що якщо безкоштовну розмитнення передбачили для того, щоб надати можливість купити дешеві авто для військових, таку пільгу потрібно було вводити лише для них і після кінця війни.

«Ті люди, які дійсно потребують машини, які повернуться з війни з перемогою, я вважаю, що коли буде перемога, потрібно буде зробити пільгу, преференцію. Але зараз, враховуючи, що кордон - вузька шийка, через яку йде експорт та імпорт, ми створили колапс», - каже Шуцький.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
sAnsic  

А ті, кого не беруть до ВСУ і ТрО з різних причин, не повинні мати права на пільгу. А хто зараз працює підтримуючи економіку в умовах війни? А волонтери? А донори (хто віддає останні кошти волонтерам та ЗСУ)?
Мені от цікаво, хто крім приближених до влади (привіт 500 тис. евро за люксове авто) та їх посіпак зумів скористатися пільговим періодом і пригнати ті 200 тис. авто? В мене багато знайомих і ніхто не пригнав. Більш того, деякі з них, хто до війни збирався придбати авто і збирав кошти (в кого не вийшло стати воїном), наразі всі їх перерахували на потреби ЗСУ і ТрО, а також для придбання обмундирування для тих, хто зараз воює. Ці люди не повинні мати права на пільгу?
Сумно, що деяким досихпір не доходить, що воїни без тилу вже б давно програли битву... Як і тил би давно б був захоплений без воїнів. Тому не коректно принижувати людей, які без зброї в руках стоять поряд з воїнами.
Слава Україні!

+4-1ВІДПОВІСТИ  
Ford_V8  

sAnsic, тим, кому треба машина для роботи, не потрібні легкові машини, їи треба або бусіки, або тачки типу Рено Кенгу...
Щодо дорогих тачок, то недавно була статистика - із 140 тис. ввезених на той час тачок лише 44 автомобілі були дорожче за 100 тис. доларів...

+1ВІДПОВІСТИ  
Ivan Shpak  

sAnsic, как минимум половина тех кому нужна дешевая машина не платит налоги, работает в черную или серую. Даже раньше при цене машины в 10к оценочную писали 5к, в 90% случаев. Если человеку действительна нужна машина, он ее купит ее с растаможкой или без, новую или БУ. С этих 200к машин, наверное половину завезли барыги. Родственник недавно купил машину как раз когда 0 растаможка была, в Украине машину которую завезли в феврале стоила 11, а за пригон аналогичной машины когда была 0 растаможка запросили 12. И это в самом начале нулевой растаможки, когда все пограничные пункты были доступны.

+5ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 3

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація