В Україну ввезли автомобілів на 1,7 млрд грн

В Україну ввезли автомобілів на 1,7 млрд грн

20 серпня 2022
0

За даними Укравтопрому, у І півріччі 2022 року в Україну ввезли 304 083 автомобіля. Їхня загальна вартість склала майже 1,7 млрд гривень.

З них 94% були б/у автомобілями, і лише 6% - новими. Загальна вартість б/у автомобілів становила понад 1,3 млрд гривень, а загальна вартість нових машин - понад 363 млн гривень.

Нові автомобілі у I півріччі 2022 року в Україну найчастіше ввозили з Китаю, Японії та Румунії. Причому Піднебесна лідирує беззастережно. Найпопулярніші нові автомобілі серед українців - Renault Duster, Toyota RAV-4, Renault Logan, Mitsubishi Outlander та Volkswagen T-Roc.

Що ж до б/у автомобілів, то їх у I півріччі 2022 року в нашу країну найчастіше ввозили з Німеччини, Франції та Польщі. Найчастіше українці купували за кордоном вживані Volkswagen Passat, Volkswagen Golf, Renault Megane, Skoda Octavia та Ford Focus.

Потрібно зазначити, що ввезення б/у автомобілів в Україну в I півріччі 2022 року виявилося таким великим завдяки безкоштовному розмитненню. Ця пільга діяла з квітня до 30 червня. Як заявив народний депутат Данило Гетьманцев, більше такої пільги не буде.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація